Pils verden

Kategoriarkiv: opskrifter div.

torsdag, maj 7, 2015

Skolebørn..

Der hvor vi bor starter børnene i førskole, eller 00 som de kalder det, første hverdag i maj. Så mandag morgen skulle Daniel afsted.

Det betyder for vores vedkommende at der, som noget nyt, skal til at smøres madpakker. Jeg synes at der er lidt udfordring i at få afveksling, næring, sundhed til at gå op med at det også gerne må være bare lidt interessant det der er i madkassen.

Gårsdagens bud blev nedenstående:

Formiddagsmad: Bananmuffin (bagt uden sukker og mel, men med havregryn og sødet af bananerne) og lille drikkeyogurt

Middagsmad: pastasalat og skolerugbrød

Eftermiddagsmad: Hvid honningmelon og små hjemmebagte kiks

 

Bananmuffins:

5 dl havregryn

2 æg

2 modne bananer

1 tsk vanillepulver

1 tsk bagepulver

2 spsk hørfrø

2 dl græsk yogurt

Evt. 2 spsk honning til at søde med

 

Det hele blandes sammen og køres igennem en blender, stavblender eller lignende. Bages i silikone- eller papirsmuffinsforme ved 200 grader i ca 20 minutter.

TIP: man kan vælge at tilsætte lidt hakkede nødder, hakket chokolade eller andet. Jeg har dog bare lavet mine helt plain.

 

Går og lurer lidt på om jeg skal lave nogle smoothies han kan få med nogle dage, skal bare lige have fundet nogle opskrifterog ideer.

lørdag, februar 9, 2013

Marengs med tyrkisk peber..

Vi får gæster idag og jeg har lavet en helt simpel is med hvid chokolade, synes at der skulle være noget til og da jeg havde en pakke æggehvider der skulle bruges, lå valget lige til højrebenet: marengs.. Og da jeg synes at hvid chokolade og lakrids er ret gode venner, skulle der en eller anden form for lakrids i. Her faldt valget på Tyrkisk peber.

De smager sindssygt godt og er vildt nemme at lave, smider en opskrift.

Marengs med tyrkisk peber

5 æggehvider
7 dl flormelis
250 g tyrkisk peber

Æggehvider og flormelis piskes sammen 5-10 min til det er helt stift, tyrkisk peber knuses til fint pulver og vendes i. Massen fordeles i toppe på bagepapir og bages 1,5-3 timer ved 100 grader alt efter størrelse. Tag en ud og køl af, den skal være sprød uden på og sej inden i.

God fornøjelse..

20130209-125138.jpg

søndag, september 2, 2012

Noget om ost..

Jeg fik jo for nylig tilsendt en kasse med en masse lækkerier, bl.a. ost, fra Thise mejeri. Jeg har siden lavet lidt forskelligt indeholdene ingredienserne, men man har jo altid lidt rester til overs, i det her tilfælde ost. Da vi så skulle til vejfest igår aftes og selv skulle have tilbehør med til det grillede kød havde jeg muligheden for at få brugt noget af det.
Jeg lavede bl.a. pesto og blue cheese dip, to efter min mening rigtig nemme og vellykkede opskrifter, så selv om jeg ikke fik taget billeder deler jeg opskrifterne.

Pesto med persille og basilikum:
3/4 l. Persille og basilikum
2-3 fed hvidløg
150 g kerner (her pinje og solsikke)
3-4 dl olivenolie (evt mere efter smag)
60 g revet Vesterhavsost fra Thise

Det hele blendes og smages til med citronsaft, salt og peber. Det bliver en ret stor portion, så det kan med fordel deles i mindre portioner og fryses bed.

Blue cheese dip:
2 dl skyr
1/2 dl mayonnaise
1/2 dl smuldret Blå kornblomst fra Thise

Det hele røres grundigt sammen og smages til med salt og rigeligt peber. Sættes på køl min 1/2 time.

TIP: smager rigtig godt til bagte kartofler.

VELBEKOMME

mandag, august 27, 2012

Gratineret spaghetti..

Her hjemme elsker vi spaghetti, ikke mindst Daniel. Så da vi skal være alene hjemme i aften er det jo et oplagt valg til aftensmaden.

Der ud over havde jeg lidt lidt grønsagsrester og rester fra kassen fra Thise Mejeri som også skulle bruges.

Da jeg for lidt siden gjorde aftensmaden klar, blev det derfor til en gratineret pastaret lidt ala spaghetti cabonara på den knap så fede måde.

Gratineret spaghetti:

1 stor håndfuld tørret spaghetti eller tilsvarende mængde anden pasta

½ squash i tern

200 g champignons

1 pk skinke i tern

olivenolie, smør med sydesalt fra Thise

100 g Thyborøn Rav ost fra Thise, revet

3 æg

1½ dl skyr fra Thise

Spaghetti koges. Champignons skæres i mindre stykker og steges i smør og olivenolie, squash, skinke og presset hvidløg kommes ved.

Skyr, æg, ost, salt og peber røres sammen.

Det hele blandes sammen i et ovnfast fad og gratineres ved 200 grader i 10 min.

Jeg smagte lige lidt på retten da den var færdig, med et et godt drys peber er det faktisk en helt ok omend simpel ret.

NYD DAGEN..

fredag, august 24, 2012

Lækker tærte..

Jeg blev for snart laaaang tid siden kontaktet af Thise Mejeri, de spurgte om de måtte sende mig en kasse med forskellige oste, smør, skyr og creme fraiche, mod at jeg lavede et indlæg med en af de opskrifter jeg brugte produkterne til.

Jeg overvejede det lidt.. mange af produkterne kendte jeg ikke så meget i forvejen og at de så oven i købet var økologiske gjorde at jeg bestemte mig for at sige ja tak.

Da produkterne så den anden dag dukkede op, besluttede jeg mig for at lave en grønsagstærte til dagens aftensmad.

Grønsagstærte:

Tærtedej:

100 g hvedemel

50 g rugmel

75 g smør m/sydesalt fra Thise

2 spsk skyr fra Thise

Fyld:

200 g bacon

1 grøn peberfrugt

½ squask

1 porre

130 g skyr fra Thise

5 æg

50 g vesterhavsost fra Thise (revet)

salt, peber

Dejen blandes af de nævnte ingredienser og rulles ud og preses i en tærteform.

Bacon steges lysebrunt, squash og peberfrugt skæres i tern og steges med til baconen er færdig.

Skyr, æg, ost, salt og peber piskes sammen, porren skæres i skiver og blandes i, sammen med baconblandingen.

Fyldet hældes i tærteformen og bages i ovnen ved 180 grader i 45 min.

 

 Tærten blev rigtig god og knap så fed pga. at der var skyr.. så alt i alt en succes.

I kassen var også en lille bøtte med skyr med tranebær og skovbær, den anrettede jeg igår lafvis med frisk frugt og ahornsirup på toppen..

DET var lækkert skal det lige siges.. MUMS!

Jeg har flere opskriftideer i tankerne så de kommer løbende de næste dage..

NYD AFTENEN..

Side 1 af 3123

Facebook

Bloglovin

Follow on Bloglovin

Antal besøgende

Om mig..

Jeg er en pige fra 78, hedder i virkeligheden Berit, bor i Horsens med min dejlige kæreste Ole, vi har sønnerne Daniel fra juni 09 og William fra juli 12. Multiblogger og multikunstner, er til liberty, kernelæder og hjemmestrik og så øver jeg mig i at sy.. Dagdrømmer, fintænker og arbejder som ingeniør. Her skriver jeg om godt og blandet og lige hvad der falder mig ind.

Mailadresse

fristed@live.dk