Pils verden

Kategoriarkiv: Kageopskrifter

onsdag, oktober 30, 2013

Græskarkage..

Igår bagte Daniel og jeg kage, vi havde et græskar der skulle bruges, så hvorfor ikke putte det i kage? Jeg blev inspireret af Piskeriset, har dog lavet min egen version.
Kagen var god og efterårsagtig, så vi deler opskriften:

Græskarkage:

1 helt hokaidogræskar
5 dl mel
1,5 dl brun farin
1 dl rørsukker
3 æg
1,5 dl smagsneutral olie
2 stk kanel
1/2 tsk muskatnød
1/2 tsk salt
1,5 tsk bagepulver
1 håndfuld nødder (valnødder eller hasselnødder)

Græskaret skrælles og skæres i mindre stykker og koges mørt, derefter blendes det til en jævn mos.
De tørre ingredienser blandes godt og æg og olie røres i.
Græskarmos og nødder røres i.
Dejen hældes i en lille bradepande og bages i ovnen en lille time ved 175 grader. I mellemtiden kan man besøge denne side, her er billige hårdehvidevarer

Kagen kan evt pyntes med glasur eller frosting af creme cheese

20131030-051301.jpg

God fornøjelse..

lørdag, februar 9, 2013

Marengs med tyrkisk peber..

Vi får gæster idag og jeg har lavet en helt simpel is med hvid chokolade, synes at der skulle være noget til og da jeg havde en pakke æggehvider der skulle bruges, lå valget lige til højrebenet: marengs.. Og da jeg synes at hvid chokolade og lakrids er ret gode venner, skulle der en eller anden form for lakrids i. Her faldt valget på Tyrkisk peber.

De smager sindssygt godt og er vildt nemme at lave, smider en opskrift.

Marengs med tyrkisk peber

5 æggehvider
7 dl flormelis
250 g tyrkisk peber

Æggehvider og flormelis piskes sammen 5-10 min til det er helt stift, tyrkisk peber knuses til fint pulver og vendes i. Massen fordeles i toppe på bagepapir og bages 1,5-3 timer ved 100 grader alt efter størrelse. Tag en ud og køl af, den skal være sprød uden på og sej inden i.

God fornøjelse..

20130209-125138.jpg

torsdag, december 6, 2012

Honninghjerter..

Daniel og jeg er ofte i køkkenet sammen. Han har siden han var helt lille vist stor interesse for at lave mad, så meget at jeg ofte må hente mit køkkenudstyr inde på hans værelse.. Han har helt styr på alle de forskellige råvarer og ved hvor alting står.. Måske vi har en lille fremtidig kok i familien.
Den anden dag var det honninghjerter der blev fremstillet i køkkenet, vores dekoration blev dog lidt anderledes end normalt.. Her var det ikke glansbilleder med julemænd og engle, men med løver, tigere og andre vilde dyr.. Men dygtig var han min store dreng< ;3

Honninghjerter:

200 g honning
75 g smør
125 g økologisk rørsukker
1 tsk kanel
1/4 tsk kardemomme
1 kvivspids stødte nelliker
500 g mel (evt lidt mere)
2tsk bagepulver
Chokolade til overtræk

Honning, smør og sukker smeltes sammen i en gryde ved middel varme. Honningmassen hældes i en skål og køles lidt af inden ægget røres i. De tørre ingredienser blandes og røres i. Dejen æltes glat.
Dejen rulles ud i ca 1 cm tykkelse og stikkes ud til hjerter, bages i 12-15 min ved 225 grader. Afkøles og overtrækkelse.
Kagerne opbevares i en dåse så længe det er muligt.

Hav en god dag..

tirsdag, december 6, 2011

Jødekager

I aftes bagte Daniel og jeg jødekager, vi havde lavet dejen aftenen før så det var hurtigt gjort.
Kagerne blev rigtig gode, så jeg deler opskriften:
JØDEKAGER
375 g hvedemel
250 g smør
160 g sukker (jeg brugte rørsukker)
½ tsk bagepulver
1 æg
Pynt:
1 æg
sukker
kanel
Skær smøret i mindre stykker.
Bland mel og bagepulver og kom det i skålen til smøret, tilsæt sukker og æg.
Ælt det hele sammen til dejen er jævn.
Stil dejen i køleskabet natten over.
Rul dejen ud til ca. 0,2-0,5 cm tykkelse og udstik kagerne med en kageform eller et glas.
Pensel kagerne med æg og strø kanelsukker over.
Bag ved 200 grader til kagerne er gyldne (ca. 8-10 min).
NYD DAGEN..
torsdag, marts 31, 2011

Brudte løfter og cookies…

Ja ja.. jeg ved godt at jeg så sent som den anden dag lovede, at nu vil det vare lidt før der kom flere opskrifter på bloggen for det er jo ikke en madblog, det bliver man nemlig ikke sådan lige..hhmmmfff! fornemmer man lidt gammelt nag her?
Any ways… jeg kan altså ikke dy mig.. kan i ikke lukke øjnene i bare 2 sekunder?..
Jeg lavedede igår, sammen med Daniel, de lækreste cookies.
De var nemme og hurtige at lave og selv den største mad-dummie kan være med!
Here it goes:
Cookies med chokolade og hasselnødder (25-30 stk):

120 g blødt smør
1 tsk vanille eller ½ vanillestang
350 g sukker (jeg brugte rørsukker)
250 g mel
2 æg 2tsk bage pulver
180-200 g groft hakket chokolade (jeg brugte en god mælkechokolade i mangel på bedre)
80 g groft hakkede hasselnødder
Smør, sukker og vanille røres blødt og æggene tilsættet et af gangen.
Resten af ingredienserne blandes sammen og tilsættes.
Tag med en teske en passende “klump” dej (ca på størrelse med en lille blomme)
og sæt dem på bagepapir på bagepladen (ca 9-10 stk på hver plade, de bliver ret store).
Bag 15-20 min ved 180 grader.
Lad kagerne køle helt af inden de kommes på dåser.
Velbekomme… uuuhhhmmmm..
TIPS: nødderne eller chokoladen kan evt udskiftes med en anden slags.
NYD DAGEN..
Side 1 af 41234

Facebook

Bloglovin

Follow on Bloglovin

Antal besøgende

Om mig..

Jeg er en pige fra 78, hedder i virkeligheden Berit, bor i Horsens med min dejlige kæreste Ole, vi har sønnerne Daniel fra juni 09 og William fra juli 12. Multiblogger og multikunstner, er til liberty, kernelæder og hjemmestrik og så øver jeg mig i at sy.. Dagdrømmer, fintænker og arbejder som ingeniør. Her skriver jeg om godt og blandet og lige hvad der falder mig ind.

Mailadresse

fristed@live.dk