Pils verden

Kategoriarkiv: Juleopskrifter

torsdag, december 6, 2012

Honninghjerter..

Daniel og jeg er ofte i køkkenet sammen. Han har siden han var helt lille vist stor interesse for at lave mad, så meget at jeg ofte må hente mit køkkenudstyr inde på hans værelse.. Han har helt styr på alle de forskellige råvarer og ved hvor alting står.. Måske vi har en lille fremtidig kok i familien.
Den anden dag var det honninghjerter der blev fremstillet i køkkenet, vores dekoration blev dog lidt anderledes end normalt.. Her var det ikke glansbilleder med julemænd og engle, men med løver, tigere og andre vilde dyr.. Men dygtig var han min store dreng< ;3

Honninghjerter:

200 g honning
75 g smør
125 g økologisk rørsukker
1 tsk kanel
1/4 tsk kardemomme
1 kvivspids stødte nelliker
500 g mel (evt lidt mere)
2tsk bagepulver
Chokolade til overtræk

Honning, smør og sukker smeltes sammen i en gryde ved middel varme. Honningmassen hældes i en skål og køles lidt af inden ægget røres i. De tørre ingredienser blandes og røres i. Dejen æltes glat.
Dejen rulles ud i ca 1 cm tykkelse og stikkes ud til hjerter, bages i 12-15 min ved 225 grader. Afkøles og overtrækkelse.
Kagerne opbevares i en dåse så længe det er muligt.

Hav en god dag..

torsdag, december 8, 2011

Lækkert lakrids..

Vi har jo som nogen måske har læst en lille mester-kok hjemme hos os.
Han ELSKER at være med i køkkenet.. det er måske nok en af ynglings-beskæftigelserne.
Så i aftes da han mente at vi nok en gang skulle bage kage, fandt jeg i stedet på at vi kunne lave lidt konfekt nu det alligevel snart er jul og sådan..
Jeg så fornyligt et indlæg hos hende her med nogle lækre konfektstykker med lakrids i,
nu kan jeg jo rigtig godt lide lakrids så det måtte vi prøve..
De er nemme og hurtige at lave, så her kan alle være med.
A-lakridser.
Sød finsk lakrids
mælkechokolade
lakridspulver
Lakridserne klippes i mindre stykker, dyppes i smeltet chokolade og dryses med lakridspulver..
VOILA!
Man kan vælge at bruge hvilken chokolade det skal være, hvis man bruger en chokolade med et højt cacaoindhold er det en god ide at temperere den.
Vi har brugt mælkechokolade fra Odense, den smager godt og er meget taknemmelig at arbejde med, den kan tåle at blive mishandlet rimmelig meget før den tager skade..
Alt dette er ret vigtigt når man har en lille størrelse med i køkkenet.
Note: A-lakridser smager FANTASTISK, men pas på – lige pluselig er de pist væk..

NYD DAGEN..

tirsdag, december 6, 2011

Jødekager

I aftes bagte Daniel og jeg jødekager, vi havde lavet dejen aftenen før så det var hurtigt gjort.
Kagerne blev rigtig gode, så jeg deler opskriften:
JØDEKAGER
375 g hvedemel
250 g smør
160 g sukker (jeg brugte rørsukker)
½ tsk bagepulver
1 æg
Pynt:
1 æg
sukker
kanel
Skær smøret i mindre stykker.
Bland mel og bagepulver og kom det i skålen til smøret, tilsæt sukker og æg.
Ælt det hele sammen til dejen er jævn.
Stil dejen i køleskabet natten over.
Rul dejen ud til ca. 0,2-0,5 cm tykkelse og udstik kagerne med en kageform eller et glas.
Pensel kagerne med æg og strø kanelsukker over.
Bag ved 200 grader til kagerne er gyldne (ca. 8-10 min).
NYD DAGEN..

Facebook

Bloglovin

Follow on Bloglovin

Antal besøgende

Om mig..

Jeg er en pige fra 78, hedder i virkeligheden Berit, bor i Horsens med min dejlige kæreste Ole, vi har sønnerne Daniel fra juni 09 og William fra juli 12. Multiblogger og multikunstner, er til liberty, kernelæder og hjemmestrik og så øver jeg mig i at sy.. Dagdrømmer, fintænker og arbejder som ingeniør. Her skriver jeg om godt og blandet og lige hvad der falder mig ind.

Mailadresse

fristed@live.dk