Pils verden

Kategoriarkiv: Boller

fredag, juni 8, 2012

Pizzasnegle..

Daniel startede i børnehave d.1. juni, og i hans børnehave skal man have madpakke med.

Jeg er ikke selv så tosset med madpakker, så jeg vil gerne prøve at gøre hans lidt spændende..

Derfor bagte vi den anden dag pizzasnegle.

Jeg fandt opskriften på dejen her, den er rigtig god.. tror måske også den kunne bruges til pølsehorn og lignende.

Fyldet er en slat af en kæmpeportion kødsovs jeg lavede i samme anledning.

 Hvis nogen har gode forslag til sunde og lidt spændende indslag i en 3-årigs madpakke modtages de med kyshånd:-)

GOD AFTEN..

 

mandag, marts 26, 2012

Påske-scones..

Efter vores påske-ægs-orgie den anden dag havde vi en masse chokolade og marcipan til overs,
noget af det brugte i igår eftermiddags til at lave scones af.
Små, søde og lækre blev de, så jeg deler.
Påske-scones med marcipan og hvid chokolade
250 g hvedemel
2 tsk bagepulver
75 g marcipan
50 g hvid chokolade
1 dl fløde
1 dl appelsinjuice
Mel og bagepulver blandes.
Marcipanen rives ned i mel og bagepulver, chokoladen hakkes og kommes sammen med.
Det blandes lidt med en gaffel, fløde og appelsinjuice kommes ved og der røres igen med gaflen.
Dejen samles hurtigt uden at ælte for meget.
Dejen rules ud til ca 2,5 cm tykkelse og der stikkes scones ud med et glas.
Scones placeres på bageplade og pensles  med mælk, bages i 12-14 min ved 200 grader.
Spises lune med smør, marmelade, lemoncurd you name it.. ENJOY..
Mine scones er blevet liiidt lave, kom vist til at rulle dejen for tyndt ud, men de smagte dejligt alligevel
Vi har stadig mere chokolade OG marcipan i overskud, så lur mig om der ikke kommer et indlæg med det en af dagene.. en sød tand.. tjahh måske..
NYD DAGEN..
torsdag, februar 16, 2012

Havregrødsboller #2

Daniel og jeg har prøvet en ny variant af de lækre Havregrødsboller.
Vi har ændret lidt i opskriften og de er blevet rigtig gode
HAVREGRØDSBOLLER #2:
200 g fiber havregryn (de har dem bl.a. i mærket: urtekram)
6 dl vand
1 tsk salt

50 g gær
1 dl vand
1 dl smagsneutral olie

½ dl sukker
650 g hvedemel (erstat evt noget af det med grovere mel)
1 æg til pensling (evt. frø eller kerner til at drysse på bollerne)
 

Havregrød koges af havregrød, vand og salt og afkøles.
Gæren opløses i vand og det blandes sammen med havregrøden.
Tilsæt sukker, olie og halvdelen af melet og rør det sammen.
Tilsæt resten af melet lidt af gangen til dejen er glat.
Lad dejen hæve 30 min.

Form dejen til boller, pensel med æg og lad dem hæve i endnu 30 min.
Bag bollerne ved 180 grader varmluft i 12-15 min. eller uden varmluft ved 200 grader
(I må undvære billede, for de ligner til forveksling de sidste vi bagte)
NYD DAGEN..

søndag, januar 29, 2012

Havregrødsboller

Den anden dag bagte Daniel og jeg igen,
denne gang blev det til lækre lækre havregrødsboller.
Synes i skulle have opskriften.
Havregrødsboller (24 stk).

200 g havregryn
6 dl vand
1 tsk salt
50 g gær
1 dl vand
1 dl smagsneutral olie
1 dl sukker
650 g hvedemel (erstat evt noget af det med grovere mel)
1 æg til pensling
Havregrød koges af havregrød, vand og salt og afkøles.
Gæren opløses i vand og det blandes sammen med havregrøden.
Tilsæt sukker, olie og halvdelen af melet og rør det sammen.
Tilsæt resten af melet lidt af gangen til dejen er glat.
Lad dejen hæve 30 min.
Form dejen til boller, pensel med æg og lad dem hæve i endnu 30 min.
Bag bollerne ved 180 grader varmluft i 12-15 min. eller uden varmluft ved 200 grader.
NOTE: bollerne er rigtig gode og kan bruges både til mad eller bare med smør eller ost.
NYD DAGEN..
fredag, januar 13, 2012

Blødt brød..

Igår eftermiddags bagte Daniel og jeg boller,
Daniel er helt tosset med at være med i køkkenet og noget af der bedste er at bage
(minihakkeren er nu heller ikke at kimse af, skulle lige hakke lidt løg til aftensmaden igår, har aldrig set et så lille menneske løbe SÅ stærkt da han hørte den.. han skulle da helt klart være med).
Denne gang blev det til endnu en version af gulerodsbollerne, jeg lavede lidt om på opskriften i forhold til de sidste jeg har lavet.
Opskriften har jeg i sin tid set i den oprindelige version hos Miss Muffin.
Gulerodsboller#2 (8-10 stk):
50 g gær
1 1/4 dl mælk
1 1/4 dl ylette
1 æg
½ dl sukker
4 groftrevne gulerødder
1 dl solsikkekerner
½ dl hørfrø
½ dl sesamfrø
100 g smeltet smør
350 g hvedemel
150 g speltmel
Rør gæren ud i mælk og ylette, tilsæt æg, sukker, gulerødder og solsikkekerner og frø. Tilsæt der efter skiftevis mel og smeltet smør, dejen skal være fast og elastisk, men stadig ret klistret.
Lad dejen hæve et lunt sted i mindst 1 time.
Ælt dejen hurtigt igennem, og del den i 8 til 10 ulige boller, lad bollerne efterhæve ca 20 min.
Pensel med vand, og bag 15-20 min ved 200 grader.

OBS! bollerne bliver ret store, så de kan med fordel deles til flere boller. De smager fantastisk..

NYD DAGEN..
Side 1 af 3123

Facebook

Bloglovin

Follow on Bloglovin

Antal besøgende

Om mig..

Jeg er en pige fra 78, hedder i virkeligheden Berit, bor i Horsens med min dejlige kæreste Ole, vi har sønnerne Daniel fra juni 09 og William fra juli 12. Multiblogger og multikunstner, er til liberty, kernelæder og hjemmestrik og så øver jeg mig i at sy.. Dagdrømmer, fintænker og arbejder som ingeniør. Her skriver jeg om godt og blandet og lige hvad der falder mig ind.

Mailadresse

fristed@live.dk