Pils verden
fredag, november 23, 2012

Vintershopping i Paris

Paris! Ved lyden af ordet tænker enhver dedikeret shopper tænker omgående på de unikke fund, man bare ikke gør andre steder.

 

To gange om året er der udsalg i Paris. I Frankrig er alle udsalg styrede af staten, så alle ved på forhånd hvornår det for alvor går løs. Årets første udsalg ligger lige efter jul, og alt fra haute couture til køkkenvaske er nedsat- hvis man nogensinde har undret sig over, hvordan franskmænd altid formår at klæde sig upåklageligt i dyre designs, så er hemmeligheden her: Alt, selv de dyreste mærker, er nedsat med helt op til 80 procent.

Alle oplevelser i Paris er omgivet af en helt særlig atmosfære, og vinterudsalget er ingen undtagelse. Pariserne har typisk planlagt deres shoppingrute flere dage i forvejen, for at få mest ud af tiden og snuppe nogle fantastiske tilbud.

I modsætning til andre europæiske storbyer som London, har Paris mere luft, og ikke i samme grad en tætpakket trafik og et overvældende menneskemylder. Paris er ganske vidst mindre end London, men har en afslappet atmosfære og en coolness, som ikke matches nogle andre steder. Det gør Paris til et nemt sted at gøre unikke fund, selv når udsalgsfeberen raser.

Herunder er tre bud på, hvor man kan få fuldt udbytte af Paris’ udsalgssæson.

 

Marais er placeret i hjertet af den franske hovedstads cafékultur, og er et overflødighedshorn af nye, quirky kunstudstillinger og ferniseringer. Butikkerne er et mix af vintagetøj, mad, te og håndtasker. Mange af bygningerne i den historiske bydel er beskyttet, og de originale husfacader er bevaret, selvom forretningerne har ændret karakter. Så du kan sagtens risikere at gå ind i, hvad du tror er et bageri, for at finde ud af, at det i virkeligheden er et boutique hotel.

 

Midt i Marais ligger Place de Vosges, en gammel, hyggelig lille plads, omgivet af træer og klassiske parisiske  bygninger. Et par gader herfra ligger butikken Odetta vintage design, der sælger masser af kendte mærker til rimelige priser.

Hav tålmodighed hvis du ikke kan finde lige akkurat den butik, du havde tænkt dig at bruge alle dine penge i- udvalget er enormt, og du falder med garanti over noget, du slet ikke havde regnet med.

 

Montmartre er nok det område de fleste forbinder med den oprindelige parisiske kunstneratmosfære. Området er et virvar af små, stejle, snørklede gader, hvor butikkerne bugner med gamle plakater og kuriosa. Meget af det man finder i Montmartre i dag er til ære for turisterne, men besøger du butikker som Belle du Jour, kan du finde nogle virkelig lækre krystalsæbeskåle og gamle, smukke parfumeflasker.

 

Hvis du er ude efter de klassiske parisiske shopping oplevelser, kan du altid besøge Boulevard Haussmann, hvor man finder varehusene Printemps og Galerie Lafayette, der begge er institutioner indenfor fransk shopping og god kvalitet. Vi er i den dyre ende, men et besøg til et af de to imponerende  varehuse er et must, og et ærketypisk stop på den lange shoppingrute rundt i byernes by.

 

Gå ind på momondos hjemmeside og find dine billige flybiletter til Paris. Momondos søgemaskine søger hele nettet for at finde dig den bedste pris på din rejse. Husk også at se momondos cityguides hvor du finder de bedste tip til en dejlig shoppingferie i Frankrig.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Facebook

Bloglovin

Follow on Bloglovin

Antal besøgende

Om mig..

Jeg er en pige fra 78, hedder i virkeligheden Berit, bor i Horsens med min dejlige kæreste Ole, vi har sønnerne Daniel fra juni 09 og William fra juli 12. Multiblogger og multikunstner, er til liberty, kernelæder og hjemmestrik og så øver jeg mig i at sy.. Dagdrømmer, fintænker og arbejder som ingeniør. Her skriver jeg om godt og blandet og lige hvad der falder mig ind.

Mailadresse

fristed@live.dk